19. - 28. September 2014

HEIDI NIKOLAISEN
Kompass

“Jeg har undersøkt min familiehistorie i hovedsak for å forstå vår historie og speile den store endringen Norge har gjennomgått som nasjon i løpet av de siste hundre årene. “

Tag team studio er svært stolte av å presentere nye arbeider av Heidi Nikolaisen.
Utstillingen Kompass samler flere videoverk og knytter Nikolaisens egen historie til funderinger rundt spørsmål om det å være ute av kurs, prinsipper rundt skipsbygging og navigering.

Siden 2008 har Nikolaisen undersøkt et velkjent område i norsk historie, den norske emigrasjonen til Nord-Amerika. Gjennom flere reiser har hun møtt etterkommere av sine emigrerte grandtanter i USA og Canada. Materialet fra disse reisene er i dag blitt et betydelig arkiv bestående av egne fotografier, funnet fotografisk materiale, lyd, videoopptak, brev og artefakter. Gjennom utstillingen og undersøkelsen av sin egen familiehistorie ønsker hun å belyse aspekter knyttet til identitet, men også til hvordan Norge som nasjon forholder oss til migrasjon, innvandring og flyktninger i dag.

I utstillingen ligger fokuset på skjebnen til en av grandtantene som forsvant sporløst i Canada. Fortellingen tar oss med på reiser og undersøkelser for å finne ut hva som skjedde med henne. For Nikolaisen åpner nysgjerrigheten rundt forsvinningen opp for et behov for å synliggjøre det som har vært tabubelagt og gi det en plass i historien.

Heidi Nikolaisen (f. 1973) er utdannet med hovedfag i fotografi, fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2001. Hun bor og arbeider i Bergen. Hun har deltatt i en rekke utstillinger både i og utenfor Norge. I 2003 var hun med å grunnlegge Flaggfabrikken i Bergen, der hun fortsatt har sitt atelier. Hun er også ansatt som Høgskolelektor i fotografi På Kunst- og Designhøgskolen i Bergen.

+ + +

19. sept - 28. sept:

Utstillingsåpning:
Fredag 19. September kl 20:00 - 23:00

Åpningstider:
Lørdag kl 12:00 - 17:00
Søndag kl 12:00 - 17:00

Mandag til fredag, åpent etter avtale: arne (at) tag-team.no

Utstillingen står til og med søndag 28. september